"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Hamas afsløret i propagandaløgne

18. januar 2013 - Artikel - af Nicolai Sennels

Som optakt til det israelske valg den 22. januar må der forventes ny optrapning af den palæstinensiske propagandakrig. Her er en beretning fra forrige runde.


Hamas og Islamisk Jihad i Gaza bruger med fuldt overlæg civile i deres propagandakrig mod Israel, meddeler den amerikanske tv-kanal Fox News. I et forsøg på at overbevise verden om, at Israel begår krigsforbrydelser, opdigter Hamas civile ofre for israelske gengældelsesaktioner og iscenesætter optrin til ære for internationale tv-hold.

Billederne af en tilsyneladende hårdt såret palæstinensisk mand gik 14. november verden rundt. Han blev båret væk under stort ståhej, men da han troede, at kameraerne var slukket, rejste han sig, og gik afslappet omkring.

Hamas går heller ikke af vejen for at udnytte døde børn i deres propaganda. Den 15. november rapporterede Israel om et raketangreb mod den israelske bebyggelse Kiryat Malachi, hvorved et 11 måneder gammelt barn blev såret. Tre dage efter dukkede billedet af det sårede israelske barn op på en palæstinensisk plakat, der opfordrede til protest mod Israels drab på børn.

Under den egyptiske premierminister Hisham Kandils besøg i Gaza den 16. november blev det påstået, at en palæstinensisk dreng var blevet dræbt af en israelsk bombe. Forældrene bar ham rundt foran snurrende kameraer, og Kandil blev filmet af en hær af kamerafolk, mens han grædende kyssede barnet. Senere kunne New York Times afsløre, at Israel ikke gennemførte noget luftangreb under Kandils Gaza-besøg, og at de relativt små materielle skader – som også kan ses i CNNs video – på ingen måde kan være forårsaget af en israelsk bombe.

Medievagthunden Reporters Without Borders stiller sig velvilligt til rådighed for den anti-israelske kampagne. Efter israelske angreb på Al-Shawa og Housari Tower og Al-Shuruq Tower i Gaza by den 18. og 19. november klagede organisationen over, at et antal journalister var blevet såret.

Det viste sig, at nyhedsorganisationerne havde valgt at have kontorer på et sted, der også bruges af militante palæstinensiske organisationer. I god tid inden angrebet havde Israel bedt journalisterne om at forlade bygningen. Det undlod de imidlertid at gøre.

 

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg