"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Pressemeddelelse: Trykkefrihedsselskabet klager over betjents krænkelse af en familiefars forsamlingsfrihed og anmelder ham for at misbruge sin stilling

1. april 2019 - Artikel - af Trykkefrihedsselskabet

Trykkefrihedsselskabet har i dag indgivet en klage til Københavns politi over den betjent, der i forbindelse med Hizb ut-Tharirs demonstration på Christiansborg Slotsplads den 22. marts og den samtidige moddemonstration Ved Stranden, truede en fredelig demonstrant med at blive indberettet til kommunen for at have sin søn med til demonstrationen.

”Det er helt uhørt og en klokkeklar krænkelse af forsamlingsfriheden, at en af de betjente, der er til stede for at beskytte borgernes ret til at deltage i en fredelig og lovlig anmeldt demonstration, truer en borger, fordi han har sin søn med til en fredelig demonstration" siger Trykkefrihedsselskabets næstformand, Torben Mark Pedersen.

Samtidig anmelder Trykkefrihedsselskabet den pågældende politibetjent for overtrædelse af straffelovens § 150, der straffer den, som misbruger sin stilling til at tvinge nogen til at gøre, tåle eller undlade noget.

I en youtube video (https://www.youtube.com/watch?v=pfPKu1lm4bs ) kan man se, hvordan den pågældende betjent, meddeler en familiefar, at han vil blive indberettet til de sociale myndigheder for at have taget sin 8-9 årige søn med til demonstrationen. ”Der er ingen tvivl om, at betjenten misbruger sin stilling ved at true en borger med de sociale myndigheder, og det bør få konsekvenser, hvis vi fortsat skal have tillid til retsstaten”, siger Torben Mark Pedersen: ”I den forbindelse er det underordnet, at politiet efterfølgende har sagt, at man ikke vil indberette borgeren alligevel. Det er fremsættelsen af truslen, der krænker familiefaderens forsamlingsfrihed.”

Det er kommet frem, at den pågældende betjent er stærkt kritisk over for indvandringskritiske partier, hvilket bestyrker en formodning om, at den pågældende betjent har blandet sine egne politiske overbevisninger sammen med sit politiarbejde og har haft politiske motiver til at true en fredelig demonstrant fra et parti, han ikke sympatiserer med.

 

For mere information kontakt Trykkefrihedsselskabet

 

Torben Mark Pedersen (næstformand): tlf.:  31144210

Aia Fog (formand): tlf.: 28964024

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg