"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Støt whistlebloweren, der fortalte sandheden om Krudttønde-terroristen og Københavns Kommunes svigt

10. februar 2017 - - af Trykkefrihedsselskabets redaktion

Finn Rudaizky er blevet idømt en bøde på 10.000 kr for at have videregivet informationer til pressen om terroristen Omar El-Hussein, som Københavns Kommune forsøgte at dække over.

Finn Rudaizky (DF) er medlem af Socialudvalget i Københavns Kommune. Han sørgede i 2015 for, at offentligheden fik nys om, at Københavns Kommune havde mangeårigt kendskab til terroristen Omar El-Husseins problematiske forhold. Uden at kommunen greb ind. Det gjorde han ved at agere whisteblower til pressen. Det har nu ført til, at Rudaizky er blevet idømt en bøde på 10.000 kr i en sag rejst af Københavns Kommune. Han skal også betale sagens omkostninger.

Man må ikke offentliggøre fortrolige oplysninger, medmindre de er af åbenbar offentlig interesse. Men hvad der er af åbenbar offentlig interesse, kan i høj grad diskuteres.

Trykkefrihedsselskabet mener, at oplysninger om Københavns Kommunes passivitet over for Omar El Hussein i allerhøjeste grad er i offentlighedens interesse. Derfor har vi taget initiativ til en en indsamling til Finn Rudaizky.

Støt den frygtløse whistleblower ved at indbetale et beløb til:

DF Københavns bank er Sydbank. Reg.nr. 6825 og kontonummer 0001076664.

Så har du lyst til at "være med", så venligst indbetal til nævnte bankkonto. Husk at mærke overførslen med "Straffesag".

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg