"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Køb bogen: Først med det værste - Trykkefrihedsselskabet gennem 10 år

23. juni 2015 - Artikel

Bogen med de bedste artikler fra Trykkefrihedsselskabets nettidskrift høster roser i den seneste anmeldelse.

Kristeligt Dagblads anmelder Lars Christiansen skriver bl.a: 


"Uanset hvordan man forholder sig til TFS' dagsorden, så er der nerve, vid og bid i antologiens bidrag - essays, interviews, anmeldelser, klummer - som redaktøren har inddelt i fire temablokke, hvoraf især den sidste er vigtig, hvis man vil forstå TFS." (KD. 22/06/2015, s. 11.)

Anmelderen sammenligner den med PEN's to år gamle udgivelse 

"Måske er det belejringsmentaliteten og følelsen af at være den nye totalitarismekritiks avantgarde, der har gjort antologien så spændstig, tankevækkende og provokerende, at den får PENs pendant fra 2013, " Hate Speech", til at fremstå som et probat sovemiddel." 

Blandt bidragyderne er Roger Scruton, Daniel Pipes, Ezra Levant, Bruce Bawer, Helle Merete Brix, Mogens Rukov, Peter Hitchens, Uwe Max Jensen, Monica Papazu, Ibn Warraq, Melanie Phillips, Hege Storhaug, Eva Selsing, Lars Hedegaard og Katrine Winkel Holm.

Antologien præsenterer Selskabets kerneinteresser: Ytringsfrihed, Europa, islam, kristendom og sekularisering og viser, at Trykkefrihedsselskabet i dansk sammenhæng har været blandt de første til at tage alvorlige problemer op til drøftelse og lancere ubekvemme sandheder.

Teksterne afspejler også en nøgtern trusselsvurdering. Trykkefrihedsselskabet har behandlet den manglende ytringsfrihed i Kina, Rusland og andre dele af verden. Men mest af alt har interessen og aktiviteten drejet sig om islams politiske og terroristiske potentiale og det deraf følgende pres på ytringsfriheden overalt, hvor islam vinder frem demografisk, politisk og kulturelt.

Pris: 175 kr. inkl. forsendelse

Medlemspris: 150 kr. inkl. forsendelse

(Bogen bliver sendt som B-post, og de angivne priser gælder forsendelser i DK; prisen for bøger, der ønskes sendt til udlandet, lægges der ekstra porto på).

Bestil bogen her [email protected]

 

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg