"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Kampsportsstjerne tilslutter sig Islamisk Stat

7. juni 2015 - Artikel - af Uwe Max Jensen

Den tysk-albanske bokser Valdet Gashi vil hellere dø for Allah end holde sine døtre i sine arme. Han er langt fra den eneste kampsportsudøver med muslimsk baggrund, der er endt som jihadist eller terrorist.  Omar El-Hussein havde samme baggrund.

 

Valdet Gashi - en tysk thaibokser med albansk baggrund - har forladt Tyskland for at kæmpe for Islamisk Stat i Syrien. Det skriver sitet Jihad Watch, der angiver Schweizer Radio und Fernsehen som kilde.

Valdet Gashi - med kampnavnet The Amazing - er to gange verdensmester i thaiboksning, men forlod Tyskland i januar for at rejse til Syrien sammen med tre andre thaiboksere - Sandro, Visar og Hajan. De fire har angiveligt deltaget i kampe i Syrien. Kampe, der skulle have kostet Hajan, en kurdisk muslim, livet. Schweizer Radio und Fernsehen's 90 minutter lange interview med Valdet Gashi afslører desuden, at han i månedsvis har løjet for sin familie.

Via Facebook-opdateringer har Valdet Gashi givet indtryk af, at han var i Schweiz og Thailand, mens han altså opholdt sig i SyriGashi er gift og har to døtre og oplyser i et interview, at han længes efter at holde sine døtre i sine arme, men hellere vil dø for Allah og føre jihad i Syrien.

Da det kom frem, at Gashi havde sluttet sig til Islamisk Stat, lagde han en besked på sin Facebook profil, hvor han beder familie og venner om at afvente en forklaring fra ham, før de dømmer ham. 

"DON'T JUDGE before you know the whole story Before you begin to judge me because of what I do, wait till you know the whole story," skriver han på Facebook under et foto, hvor han poserer i kampdress. 

Gashis Facebook profil er præget af både familiebilleder, lovprisninger af islam og Allah i forskellige afskygninger og anti-israelske posteringer. 

Gashi boede inden afrejsen til Syrien med sin familie i Singen i delstaten Baden-Württemberg i det sydlige Tyskland. Valdet Gashi og de tre andre jihadkrigere kom i An'Nur moskeen i Winterthur i Schweiz. Moskeens imam Abu Mohammed afviser, at den arabisksprogede moske er involveret i jihadrejser.

Valdet Gashi, der er 29 år, blev født i Pristina, Kosovo, men voksede op i Tyskland, er langt fra den eneste kampsportsudøver med muslimsk baggrund, der er endt som jihadist eller terrorist.

Palæstinensiske Omar Abdel Hamid El-Hussein, der stod bag terrorangrebene på kulturhuset Krudttønden og synagogen i Krystalgade i København, der kostede to mennesker livet, var medlem af thaibokseklubben Copenhagen Muay Thai på Østerbro (der i øvrigt samarbejder med Ungdomshuset og deltog i flere kampe og stævner.

Tjetjenske Lors Doukaev, der ville brevbombe Jyllands-Posten i 2010, var aktiv kampbokser, mens Karim Sørensen, der blev radikaliseret i moskeen på Grimhøjvej nær Gellerup i Aarhus, dyrkede kampsporten MMA (mixed martial arts) - en blanding af forskellige kampsportsdiscipliner -  i Globushallen i Gellerup. Karim Sørensen skulle efter planen anvende en teknik fra MMA og kvæle Kurt Westergaard i tegnerens eget hjem. 

Mordplanen blev imidlertid opdaget af PET efter et tip, Karim Sørensen anholdt af politiet og siden sendt ud af Danmark.

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg