"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Dansk billedkunstner deltog i amerikansk Muhammed-udstilling

7. maj 2015 - Artikel

Uden titel, Uwe Max Jensen, 2015.

Den danske billedkunstner Uwe Max Jensen, der også er skribent på Trykkefrihed, var en af over 250 kunstnere, der leverede værker til Muhammedtegnekonkurrencen i Texas, der søndag blev angrebet af to jihadister.

Uwe Max Jensens værk var et maleri, hvor religionsstifteren Muhammed var afbildet i selskab med en nøgen, bagbundet kvinde. Vinderen af tegnekonkurrencen blev den albanske eks-muslim Bosch Fawstin, der leverede en Muhammedtegning, der understregede udstillingens pointe om at tegne og udstille Muhammedtegninger som et forsvar for ytringsfriheden (http://www.trykkefrihed.dk/blog/1731/Endnu-et-anslag-mod-friheden.htm).

Om sin deltagelse på den amerikanske udstilling siger Uwe Max Jensen til Trykkefrihed:

"Billedkunstnere har i årevis forholdt sig til religiøse figurer herunder Moses og Jesus. Både på flatterende og knap så flatterende måder. Derfor er det kun naturligt og rigtigt, at billedkunstnere også afbilder Muhammed. Terroranslaget mod udstillingen fylder mig med den dybeste afsky. Det er tydeligt, at det ikke længere handler om krænkede følelser hos religiøse mennesker, nu drejer det sig om, at en gruppe af muslimer kræver, at alle andre underkaster sig deres religiøse særkrav. Men det bliver aldrig op til religiøse fundamentalister at bestemme, hvad billedkunstnere skal beskæftige sig med. Friheden er ikke til salg."

 

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg