"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Forbud mod billeder af tynde modeller krænker pressefriheden

20. februar 2015 - Artikel

Når Özlem Cekic ønsker forbud og bødestraf for at vise billeder af for tynde modeller i modeblade, så krænker hun pressefriheden.

Det er meldingen fra Trykkefrihedsselskabet, der er meget overraskede over SF´erens udmelding:

”Det kommer meget bag på os, at et folketingsmedlem, der har erklæret at ville overholde Grundloven fremsætter forslag om at begrænse pressefriheden og indføre censur” siger Trykkefrihedsselskabets næstformand Aia Fog, ”Der er ingen, der bryder sig om at se skelettynde piger som modeller. Det ser uhyggeligt og usundt ud, og de er ikke de rette rollemodeller, men vi må stå fast på, at det at vise et billede eller en tegning ikke udgør et overgreb på noget andet menneske, og Özlem Cekics forslag om forbud og bødestraf er en klokkeklar krænkelse af vores grundlovssikrede pressefrihed.”

Som passende reaktion på modemagasiners brug af alt for tynde modeller henviser Trykkefrihedsselskabet til den voldsomme og effektive reaktion på de sociale medier, som hurtigt fik modemagasinet Cover til at fortryde billederne af den ultratynde model.

”Folkets dom og fordømmelse har vist sig at være et yderst effektivt middel til at få modemagasiner som Cover til at ændre deres politik i forhold til, hvilke typer modeller de vælger. Det burde Özlem Cekic også kunne se” siger Aia Fog.

 

Aia Fog og Torben Mark Pedersen

hhv. næstformand og medlem af TFSs bestyrelse

Læs  også interview med Aia Fog her

 

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg