"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Sennels: Det sagde jeg om fætter-kusine-ægteskaber

28. januar 2015 - Artikel - af Nicolai Sennels

Den socialdemokratiske gruppe i København vil have psykolog Nicolai Sennels fyret for hans udtalelser om fætter-kusine-ægteskabe, men Lars Aslan Rasmussen, der er en del af byens socialdemokratiske gruppe, er selv kommet med udtalelser, der er mindre moderate end Sennels', skriver Nicolai Sennels her.

Man kan ikke sige, at lanceringen af Pegidadk er gået stille hen i medierne. Senest har Landsforeningen For Socialpædagoger med opbakning fra den socialdemokratiske gruppe på Københavns Rådhus krævet mig fyret.

Et af de ting, der i den forbindelse fokuseres meget på er et fem år gammelt citat om fætter-kusineægteskaber, jeg er kommet med: "A rough estimate shows that close to half of all Muslims in the world are inbred."

Jeg skal først beklage, at jeg ikke før har fremlagt dokumentation for udtalelsen - jeg var så naiv at tro, at medierne ville være så ærlige at fremlægge den, så udtalelsen ikke blot kom til at fremstå som en nedladende holdning eller udtryk for racisme. De, der kender mig, ved, at jeg hverken er nedladende eller racist.

Tværtimod. Når jeg igennem årene har påpeget problemer i islam og muslimske samfund, har det altid været med et dybtfølt ønske om at kunne forandre noget til det bedre.

Glem ikke, at muslimer er de først ofre for islamisk lov, sharia, der fratager dem helt grundlæggende menneskerettigheder som retten til frit at vælge religion, livsstil og seksuelle partnere.

Mit meget omtalte citat er sådan set ikke andet end referater fra nogle af vores mest respekterede medier: New York Times og Jyllands-Posten.

New York Times skriver således i artiklen "Saudi Arabia Awakes to the Perils of Inbreeding" at "Spinal muscular atrophy and the gene that causes it, along with several other serious genetic disorders, are common in Saudi Arabia, where women have an average of six children and where in some regions more than half of the marriages are between close relatives. Across the Arab world today an average of 45 percent of married couples are related."(link: nytimes.com/2003/05/01/world/saudi-arabia-awakes-to-the-perils-of-inbreeding.html

Jyllands-Posten skriver i artiklen "Flere dødfødsler blandt indvandrere" at "I Pakistan anslås det, at godt 70 procent af alle ægteskaber er indgifte, i Tyrkiet ligger det på mellem 25 og 30 procent." (link: jyllands-posten.dk/livsstil/familiesundhed/sundhed/ECE4116348/flere-doedfoedsler-blandt-indvandrere/).

Jeg vil lade det være op til folk selv, på baggrund af ovenstående tal, at vurdere, om min udtalelse fra 2010 er komplet forkert, eller om der er noget om snakken. En ting er sikker: Når jeg har påpeget disse tal har det været ud af medfølelse og et ønske om, at alle børn skal have lige og rige muligheder for at opleve og udvikle et menneskelivs fulde potentiale.

Emnet er, som man kan se, særdeles tabubelagt herhjemme, men i Mellemøsten er man længere fremme.

I Saudiarabien har staten således indført ægteskabsrådgivning, der skal forindre indgiftning, og man håber helt at eliminere problemet (link: http://emirates247.com/news/region/saudi-in-drive-to-curb-endogamy-2015-01-15-1.576665). Mange vil sikkert mene, at det ville være en medfølende handling, om vi også gjorde lignende tiltag her i Vesten.

Det skal for god ordens skyld nævnes, at det efterfølgende gået op for mig, at der ikke findes data på området for Indonesien. Det beklager jeg.

Socialdemokrat om indavl

Jeg var selv vidne til, hvordan Lars Aslan Rasmussen (S) blev tromlet ned af medierne, da han for et par år siden var fremme med bekymringer om netop fætter-kusineægteskaber.

Her hentydede han faktisk til, at over halvdelen ("mere reglen end undtagelsen") af muslimer er indgifte:

"Det er et faktum, at fætter-kusine-ægteskaber er særdeles udbredte i mange indvandrermiljøer. Dette skyldes, at det mere er reglen end undtagelsen, at man i Mellemøsten, Pakistan eller andre lande i området bliver gift med nogen i familien." Lars Aslan Rasmussen fortsætter:

"Mens gennemsnittet af tosprogede elever i hele København er 30 procent, ser det noget anderledes ud på specialskolerne. På alle de omtalte specialskoler er antallet af tosprogede elever væsentlig højere end på normalområdet. Faktisk er antallet dobbelt så højt på to af skolerne. Overrepræsentationen skyldes selvfølgelig indavl."(link: http://politiken.dk/debat/debatindlaeg/ECE2026149/s-politiker-indavl-i-indvandrerfamilier-belaster-specialskolerne/).

I dag er Lars Aslan Rasmussen en del af den socialdemokratiske gruppe i København, der vil forsøge at få mig fyret for udtalelser, der mere moderate end hans egne.

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg