"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Vil eller vil Fri Debat ikke give voldsmændene veto?

24. oktober 2014 - Artikel - af Torben Mark Pedersen

Torben Mark Pedersen stiller spørgsmålet: Gør Fri Debat forskel på muslimske og venstreorienterede voldsmænds ret til at stille veto mod kunst og andre ytringer?

Jens-Martin Eriksen og Birgithe Kosovic fra Fri Debat har netop udsendt en pressemeddelelse om, at alle Dan Parks billeder bør blive udstillet på Københavns Rådhus for at demonstrere, at vi ikke giver efter for voldsmændenes trusler og vold og dermed giver dem en slags vetoret over for udstillingen af Dan Parks billeder, kaldetvoldsmandens veto.

Baggrunden for pressemeddelelsen er dødstruslerne mod kunstneren Kristian Hornsleth og hans familie, der fik ham til at trække sig fra at lægge lokaler til Trykkefrihedsselskabets udstilling af Dan Parks forbudte billeder, der i stedet er blevet udstillet på Christiansborg i går torsdag eftermiddag, og som vil blive udstillet i hele næste uge i et galleri på Østerbro.

Det hedder i indledningen og afslutningen på pressemeddelelsen fra Fri Debat:

”Hærværket og dødstrusler mod Galleri Hornsleth er udtryk for voldsmandens veto i forbindelse med planerne og diskussionen om Dan Parks kriminaliserede kunst.

(…)

Det, der står tilbage efter anslaget mod galleriet og dødstruslerne mod Hornsleth er alene at afvise Voldsmandens Veto. Det kan kun gøres ved at udstille værkerne.”

P1 i går morges udtalte Birgithe Kosovic sig om vigtigheden af at udstille alle Dan Parks 31 billeder for at kunne danne sig et samlet billede af Dan Parks kunst.

Eller rettere. Det vil Fri Debat så alligevel ikke, for de vil ikke udstille de fire billeder, der håner, spotter og latterliggør islam. ”Af gode grunde” hedder det. Og det uddybes.

Fri Debat er altså parat til på forhånd at give voldsmændene veto, når der er tale om voldelige islamister, i forbindelse med en udstilling, som de mener er ekstra vigtig netop nu, fordi vi ikke skal give voldsmændene veto, når der er tale om venstreekstremister.

Vi lader den stå et øjeblik.

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg