"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Københavns Politi giver efter for pøbelvold og undergraver forsamlingsfriheden

19. juni 2014 - Artikel

Københavns Politi har forbudt foreningen SIAD at demonstrere mod den nye stormoské i Rovsinggade. Hermed sætter politiet forsamlingsfriheden ud af kraft.

SIAD er en lille, fredelig forening, der hidtil aldrig har anvendt voldelige metoder. Alligevel har foreningen oplevet at blive truet, intimideret og enkelte gange overfaldet af voldelige venstreekstremister fra Antifascistisk Aktion (AFA).

Københavns Politi burde se det som sin fornemste opgave at beskytte den ikke-voldelige forening mod AFA's SA-metoder.

I stedet giver politiet efter for metoderne. Ifølge flere medier henviser Københavns Politi direkte til overfaldene i dets begrundelse for forbuddet mod SIAD-demonstrationen: Man frygter »omfattende uroligheder«, »personangreb og hærværk« og vurderer, at der med en demonstration ved moskéen vil være en »konkret betydelig risiko for, at der kan frygtes fare for den offentlige fred«.

Med andre ord: Fordi SIAD tidligere er blevet overfaldet af AFA, må SIAD ikke demonstrere.

Hermed svigter Københavns Politi groft retssikkerheden og giver efter for pøbelvælde og SA-metoder.

Det er dybt bekymrende; ikke mindst, fordi det ikke er første gang, det sker. Således har både KU og VU måtte aflyse debatmøder for at politiet kunne undgå at slås med AFA .

Trykkefrihedsselskabet opfordrer justitsministeren til at kalde politiet til orden og minde om, at det er ordensmagtens pligt at beskytte retsstaten, ikke at undergrave den.

 På Trykkefrihedsselskabets vegne

Katrine Winkel Holm og Aia Fog

 

Kontakt:  

Katrine Winkel Holm: 30278841 

Aia Fog: 28964024

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg