"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Sharia-toppen

30. november 2012 - Artikel - af Nicolai Sennels

Verdensbanken søsætter et projekt, der skal udvikle global sharia-finans, mens Egypten er ved at vedtage en islamisk grundlov.

Tredjepladsen

Tredjepladsen går til Verdensbanken, der oprindeligt er oprettet for at bekæmpe fattigdom gennem lån. Verdensbankens administrerende direktør, Dr. Mahmoud Mohieldi, kritiseres nu for at bruge bankens penge på udvikling af global sharia-finans. Projektet er allerede søsat, og foregår i samarbejde med Islamic Development Bank, med hvilken Verdensbanken har underskrevet et "Memorandum of Understanding".

Andenpladsen

Denne uges andenplads går til muslimer i Nigeria, som dræbte fire kristne grundet et rygte om en fejludtalelse. Drabene skete, da en kristen fejludtalte navnet på en kjole på en måde, så det kom til at betyde "profeten er kommet til markedet". Også flere kristne butikker blev brændt ned.

Førstepladsen

Førstepladsen går til Egyptens præsident Morsi, som har haft held til at få Egyptens grundlovgivende forsamling til at hastevedtage en ny sharia-baseret grundlov. Grundloven, der indskrænker ytringsfriheden og kvinders rettigheder, blev vedtaget med islamistiske og salafistiske stemmer, mens kristne og sekulære medlemmer af forsamlingen protesterede.

Med udsigt til en sharia-baseret grundlov i Egypten er det lykkedes Morsi definitivt at forvandle det arabiske forår til en islamisk vinter

 

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg