"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Nu angribes ytringsfriheden online massivt af myndighederne bl.a EU

16. august 2018 - Artikel - af Ivan Dybdal, sociolog

EU's nedsatte ’fake news’ arbejdsgruppe foreslog i foråret, at EU skulle vedtage en lov, der dramatisk vil hæmme ytringsfriheden online ved  at forbyde links og memes og derved begrænse udvekslingen af ​​nyheder, hvilket vil føre til massovervågning.

Som Tommy Robinson sagen og flere andre myndighedsovergreb mod kritikere viser, haster det med at protestere mod den betydelige indskrænkning af ytringsfriheden, der finder sted nu.

EU-nettet strammes om modstanden mod islamiseringen af Europa og det bakkes næsten totalt op de gamle medier dvs aviser og broadcast tv, der betegner al modstand online som ’kontroversiel’ eller højreorienteret/højreradikal osv. Nu er selv fredelig, ikkevoldelig modstand som GI’s (Génération Identitaire) stoppet af Facebook:

Lukket ned af Facebook

Facebook satte for et par måneder siden en stopper for GI’s aktivitet på det sociale medie, idet bevægelsens grupper blev lukket ned med en begrundelse om, at Facebook ikke tillader »ekstremistisk materiale og organiserede hadgrupper«.

For Génération Identitaire er Facebook en vigtig kommunikationskanal, og bevægelsen anser lukningen af deres side som censur.

Alex Jones er fjernet totalt

6 August 2018: Facebook, YouTube og Apple sletter Alex Jones indhold.

Apple bekræftede mandag, at det havde fjernet fem ud af seks podcasts med Alex Jones 'berygtede' The Alex Jones Show.

Facebook har også fjernet fire sider, der tilhører Alex Jones. YouTube fulgte efter senere og fjernede hans kanal fra sin platform. YouTube fjernede Jones officielle kanal, fordi han fortsatte med at sende på andre kanaler.

Kilde bl.a

https://www.cnbc.com/video/2018/08/06/facebook-youtube-apple-alex-jones.html

Shadow banning

Snaphanen skriver 6. august 2018: Indhentet af den IT censur, EU har lagt ud i privat entreprise.

Man kan ikke regne med, at man automatisk opdager det ved at følge sin Twitter eller Facebook.

 Hvad er shadowbanning?

Shadow banning (also called stealth banning, ghost banning or comment ghosting) is the act of blocking a user or their content from an online community such that it will not be apparent to the user that they have been banned.

By making a user’s contributions invisible or less prominent to other members of the service, the hope may be that in the absence of reactions to their comments, the problematic or otherwise out-of-favour user will become bored or frustrated and leave the site.                

Ved at gøre brugerens uønskede kommentarer usynlige eller mindre fremtrædende for andre, der bruger sitet, kan håbet være, at de shadow bannede af mangel på reaktioner til deres kommentarer vil det problematisk og de vil kede sig eller blive så frustrerede at de forlader pågældende online sted.

EU stemmer om link forbud og censurmaskiner

 EU's nedsatte ’fake news’ arbejdsgruppe foreslog i foråret, at EU skulle vedtage en lov, der dramatisk vil hæmme ytringsfriheden online ved  at forbyde links og memes og derved begrænse udvekslingen af ​​nyheder, hvilket vil føre til massovervågning.

Europa-Parlamentet er derfor blevet bedt om at afgøre, om det vil omgøre en beslutning taget af kun 14 medlemmer om at censurere internettet for alle EU-borgere.

Europa-Kommissionens forslag til artikel 13 ville tvinge internetfirmaer, der deler og gemmer brugergenereret indhold, som f.eks. video- eller fotodeling eller endda websteder med kommentar muligheder, til selvcensur. De skal nu selv censurere alle kommentarer på deres tjenester.

Mange har protesteret.       

FNs særlige rapportør om ytringsfrihed siger, at EU's ophavsretsdirektiv er censur.

EU's Artikel 13 kræver at websteder skal håndhæve ophavsret, selv på indhold uploadet af brugere også hvis den kun er citeret i en online kommentar.

Kritikere siger, at det vil betyde at sociale medier, og blogs skal tjekke hver eneste kommentar, der bliver uploadet.

Fordi det er umuligt for mennesker at gøre dette, vil det kræve automatiserede systemer til kontrol, der skal indføres af alle disse online virksomheder og blogs.

Udkastet til loven har en særlig undtagelse for "non-profit-online-encyklopædier" (f.eks Wikipedia formodentlig), men det har ikke bremset frygten.

Grundlæggerne af internettet og Wikipedia advarer mod loven, der vil gøre internettet til et værktøj til overvågning og kontrol.

I et brev til Europa-Parlamentets præsident Antonio Tajini, sagde de:       

"Som en gruppe af internettets oprindelige arkitekter og pionerer og deres efterfølgere, skriver vi, fordi det haster med sat stoppe en overhængende trussel mod fremtiden for det globale netværk ”      

Human Rights Watch og Reporters Without Borders siger, at ophavsretsdirektivet vil krænke ytringsfriheden i charteret om grundlæggende rettigheder.

https://thenextweb.com/eu/2018/06/20/eu-votes-for-censorship-machines-and-link-tax-what-now/

https://juliareda.eu/eu-copyright-reform/extra-copyright-for-news-sites/

 

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg