"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Douglas Murray - multikulturalismens vedholdende kritiker

30. oktober 2011 - Artikel - af Katrine Winkel Holm

Douglas Murray er en af Englands mest højprofilerede og elegante islamdebattører. Mød ham på Trykkefrihedsselskabets konference på lørdag.

”Europæerne er villige til at gå i døden i forsvaret for alle andres ret til at hade dem. De er rede til at forsvare alle værdier - undtagen deres egne.”

Sådan blev det europæiske selvhad for nylig sammenfattet af den britiske forfatter og samfundsdebattør Douglas Murray, der taler på Trykkefrihedsselskabets konference 5. november.

Her skal han sammen med den amerikanske jurist Ann Snyder og europaparlamentarikeren Morten Messerschmidt drøfte forskellen på ytringsfrihed i USA og Europa.

Britisk vid og elegance

I en alder af kun 32 år har den erklærede neokonservative Douglas Murray slået sit navn fast som samfundsdebattør og multikulti-kritiker.

Han optræder hyppigt i britiske mediedebatter, når slaget står om sharia - blød eller hård – parallelsamfund, multikulturalisme og ytringsfrihed.

Hans varemærke er britisk vid og elegance tilsat en lille snert af den arrogance, man kan slippe af sted med, når man er vidende, velargumenteret - og udklækket på Eton og Oxford.

Tariq Ramadan, moskéer og brækkede arme

En tur på You Tube viser til overflod eksempler på hans debat-evner. Bl.a. er han medlem af den meget eksklusive klub af debattører, der har formået at pille Tariq Ramadan fra hinanden.

Den tvetungede professor Ramadan hører ellers til en af islams mest drevne og slebne fortalere og er med rette frygtet af sine modstandere.

Da Ramadan og Murray i marts i år krydsede klinger i Athen i en diskussion om byens nye stormoské, indledte Ramadan med at ironisere over folk, der som Murray er bekymrede over, hvad en stormoske kan føre med sig

Latterligt, mente Ramadan, en moské er jo ikke farligere end et motionscenter:

”De påstår at der kan komme noget dårligt ud af at bygge en stormoské, men det kan der også, hvis man bygger et motionscenter. Nogen kan brække armene! Argumentet er skørt!”

”Det afhænger af motionscenteret”, replicerede Murray. ”Hvis man nu forestiller sig, at motionscenteret er kendt som et sted, hvor folk lærer at brække arme. Og at armbrækning er en del af pensum, så ville man være skør, hvis man blev ved at komme i det motionscenter”.

Så var luften ligesom taget ud af Ramadans argument.

Og hvad vil du gøre ved det?

Siden 2007 har han været direktør for tænketanken Center for Social Cohesion, der har markeret sig med en række grundige rapporter om islamismens påvirkning af det britiske samfund  bl.a. Crimes of the community. Honour-based violence in the UK fra 2008, som spillede en rolle i den hjemlige debat om kvindemishandling i islams navn).

I 2011 fusionerede tænketanken med The Henry Jackson Society, som Murray nu er vicedirektør for.

Da han i 2008 blev interviewet til Sappho, forud for sit første besøg i Danmark, erklærede han over for Helle Merete Brix, at han var dødtræt af folk, der opsøgte ham for at fortælle, hvor frygteligt islamisk jihad er.

”Mit svar er altid: Ja, og hvad vil du så gøre ved det?”

Douglas Murray selv vil gøre meget ved det.

 

Tilmeld dig lørdagens konference her

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg