"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Trykkefrihedsselskabet: Regeringen er på farlig kurs

2. april 2016 -

Vi ved nu, at Grimhøjmoskéen og andre moskéer er arnesteder for vold mod anderledes tænkende. Arnesteder, der kun vokser sig stærkere i takt med, at de muslimske parallelsamfund vokser i de kommende år.

 

Der er derfor brug for at gøre noget, hvis vi ønsker at bevare vores ytringsfrihed. Det har regeringen forstået.

Men regeringens udmelding om evt. kriminalisering af ytringer, der er samfundsundergravende, er et farligt forsøg på symptombehandling. Det er et så massivt indgreb i ytringsfriheden, at det hverken er muligt eller ønskeligt - lige meget hvilket andet gode man så prøver at fremme. Hvis forslaget gennemføres, har Danmark bevæget sig ud i noget, der lugter fælt af noget totalitært. 
Ja, imamernes magt er en kæmpetrussel mod ytringsfriheden, men vi vinder ikke over dem, ved selv at træde ytringsfriheden under fode.
Trykkefrihedsselskabet vil imidlertid ikke være med på det hold, der nøjes med at pege fingre af de uholdbare forslag uden at give et konstruktivt bud på, hvad der så skal gøres for at forsvare vores frihed.

Her er et sted at starte:

Begræns adgangen til indfødsretten: Intet statsborgerskab til kalifat-tilhængere.

Forbyd indrejse for imamer, der forkynder, at frihedsrettighederne skal gå ad helvede til og ønsker en omkalfatring af den demokratiske orden og afskaffelse af frihedsrettighederne.

Først og sidst: Luk grænsen for muslimsk indvandring. Så gør man ytringsfriheden en kolossal tjeneste på lang sigt.

 

Katrine Winkel Holm og Aia Fog

Formand og næstformand i Trykkefrihedsselskabet

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg