"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Anklagemyndigheden slår hårdt ned på T-shirts med tekst

6. marts 2016 - Artikel

Det kan være strafbart at gå med den slags T-shirts

Efter at Lars Hedegaard blev dømt skyldig i fredags, går anklagemyndigheden nu i gang med at rejse sigtelser mod 10 andre, der har nævnt den mistænkte attentatmands navn.

Selv om retten på Frederiksberg fredag idømte Lars Hedegaard en bøde på 10.000 kr for at have nævnt navnet på sin attentatmand , er sagen om navneforbuddet langt fra forbi.

Lars Hedegaard har på opfordring fra sin advokat Peter Trudsø besluttet at anke sagen:

”Retten på Frederiksberg har underkendt min ret til at beskytte mit eget liv samtidig med, at staten ikke har været i stand til at gøre det”

Samtidig har anklagemyndigheden annonceret, at den overvejer at rejse sigtelse mod 10 personer. Det drejer sig sandsynligvis bl.a. om Berlingskes boganmelder Kathrine Lilleør, formand for Trykkefrihedsselskabet Katrine Winkel Holm samt TFS-bestyrelsesmedlem Torben Mark Petersen.

Den sidste, fordi han lig med en række andre bar en T-shirt med navnet Basil Hassan ved retssagen mod Lars Hedegaard.

Forbudt T-shirt

Torben Mark Petersen er forbløffet over udsigten til en sigtelse.

”Jeg har ikke kædet navnet på T-shirten sammen med attentatforsøget på Lars, men bare udøvet min ret til at gå klædt, som det nu engang passer mig, og det mener jeg ikke, at statsmagten har nogen som helst ret til at blande sig i, siger han.

Trykkefrihedsselskabet følger sagen og er optaget af at sørge for, at de dømte får hjælp til at betale bøderne.

”Når en lang række personer har trodset navneforbuddet, er det fordi, vi har ment at kunne støtte jagten på Lars Hedegaards attentatmand på denne måde”, siger Trykkefrihedsselskabets formand Katrine Winkel Holm:

”Alene fordi vi har gjort det, kan vi nu se frem til en bøderegn fra statsmagten som ikke har været i stand til at gøre noget som helst for at få fat på BH. Anklagemyndighedens nidkærhed i denne sag er både latterlig og tåkrummende. Men vi vil følge sagerne og gøre hvad vi kan med at hjælpe de dømte med at få dækket udgifterne til bøderne.”

Pengene til Lars Hedegaards bøde er allerede blevet samlet ind på initiativ af Pernille Vermund fra partiet Nye borgerlige.