"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Mød Flemming Rose: Bogmøde 8. december om "Hymne til friheden"

7. november 2015 - Aktuelt

Jyllands-Postens Forlag. Bearbejdet collage.

Hør Flemming Rose tale i Trykkefrihedsselskabet om friheden og dens fjender.

 

Efter 10 år med trusler gør Muhammedtegningernes far status både over presset på det frie ord, prisen for at anvende det - og fremtiden for det.

Hans nye bog "Hymne til friheden" har fået positive anmeldelser raden rundt og beskæftiger ikke kun med Muhammedtegningerne, men også med Roses oplevelse af TFS-mødet med Geert Wilders på Bornholm i juni. Og med spørgsmålet om, hvad vi kan gøre for at genvinde det frie ord fuldt og helt. 

 

Mere om tid, sted og tilmelding til arrangementet her

Mere om bogen:

10-året for offentliggørelsen af Muhammed-tegningerne gør Flemming Rose status over den debat, som han verden over har haft en central rolle i. Denne lille bog er en engageret hyldest til frihedsrettighederne. 

For 10 år siden inviterede Flemming Rose danske bladtegnere til at tegne muslimernes profet Muhammed. 12 tegninger blev bragt i Jyllands-Posten. Det satte gang i en debat, som efter terrorangreb i begyndelsen af 2015 på Charlie Hebdo og et jødisk supermarked i Paris og på et debatmøde og synagogen i København har fået fornyet aktualitet. 

I centrum for debatten står spørgsmål som: Hvad er ytringsfrihedens grænse i et multikulturelt demokrati? Hvordan skal et frit samfund reagere på terror? Er islam forenelig med en liberal orden? Hvorfor er Europas multikulturelle drøm bristet? Hvorfra kommer de største trusler mod demokrati og frihed? Er ytringsfriheden truet, og er situationen blevet værre eller bedre i de forgangne 10 år? Hvorfor vinder den radikale højrefløj frem i flere europæiske lande, og er det en trussel mod det liberale demokrati? 

I ugerne efter angrebet på Charlie Hebdo tog Flemming Rose til Paris for at drøfte disse spørgsmål med venner og kolleger fra det satiriske blad, som overlevede attentatet.

Denne bog er resultatet.

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg