"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Antidemokrat får ikke forlænget sin kontrakt hos Amnesty International 

17. december 2014 - Artikel - af Uwe Max Jensen

En islamkonvertit med tætte bånd til Hizb ut-Tahrir var ansat i Amnesty, indtil Trykkefrihed afslørede hendes baggrund.

I oktober kunne Trykkefrihed afsløre, at Amnesty International i København havde en person ansat, som offentligt har erklæret sig som modstander af demokrati..

Det drejede sig om Naomi Dystmo - der tidligere kaldte sig Naomi Degirmenci Dystmo - en dansk konvertit og hustru til et medlem i inderkredsen af den islamiske organisation Hizb ut-Tahrir.

Siden februar 2014 havde Naomi Dystmo arbejdet for Amnesty International i Danmark med undervisning, præsentationer, fundraising og varetagelse af workshops for lærerstuderende.

Til trods for Naomi Dystmos antidemokratiske sindelag havde Trine Christensen, der er vicegeneralsekretær i Amnesty Internationals danske afdeling, ingen betænkeligheder ved at have Dystmo ansat i organisationen. Trine Christensen udtalte dengang til Trykkefrihed:

"Helt principielt diskuterer Amnesty ikke navngivne medarbejdere med udenforstående. Ledelsen i Amnesty International's danske afdeling har fuld tillid til at vores personale er fagligt kompetente, og i kraft af deres arbejde fremmer organisationens formål."

Nu kan Trykkefrihed imidlertid fortælle, at Naomi Dystmo ikke får sin kontrakt med Amnesty International forlænget. Hun stopper i organisationen med virkning fra årsskiftet.

Inden ansættelsen i Amnesty International's Interactive afdeling under teamleder Lisa Blinkenberg arbejdede Naomi Dystmo som lærer på Rudersdal Lilleskole i Holte fra 2003 til 2009, og i 2009 til 2010 på den islamiske privatskole Iqra, der i en periode havde den berygtede blotter-imam Shahid Mehdi som skoleleder.

I 2012 og 2013 underviste Naomi Dystmo på Bagsværd Friskole i fagene engelsk, musik, billedkunst og dansk.

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg