| LEDER | INTERVIEW | ARTIKLER | KULTUR | KOMMENTAR | HJØRNET | REDAKTION | DEN LØBENDE | FORSIDE |

     
 
  OUTLANDISH - ISLAMISMENS MUSIKALSKE BUDBRINGERE  
 
 
6.1.2007:
Ud over at optræde ved prestigeomgærdede arrangementer her i landet optræder bandet både hjemme og ude som spydspids for islamismens udbredelse hånd i hånd med kendte shariaforkæmpere

Af Helle Merete Brix


Herborg Kråkevik – for fræk for Outlandish
Er den populære danske popgruppe Outlandish en propagandakanal for islamismen? Det er i dag svært at komme til anden konklusion. Under generalprøven på DRs nylige juleshow fik Outlandish ifølge BT sin vilje og fik flyttet den norske sangerinde Herborg Kråkevik over i den anden side af salen, så langt væk fra popgruppen som muligt. Outlandish og sangerinden skulle nemlig optræde sammen. Udover katolikken Lenny Martinez tæller Outlandish to muslimer, Isam Bachiri og Waqas Qadri. Ifølge islamisk opfattelse var den kjoleklædte sangerinde med de bare arme for bar, og DR valgte, som man kunne se, da juleshowet løb af stablen, åbenbart at føje Outlandish i kravet om, at Kråkevik ikke må stå for tæt på.

Den 22.-24. december gik Outlandish skridtet videre og fik deres nordamerikanske debut på konferencen ”Reviving the Islamic Spirit” i Toronto. Outlandish optrådte sammen med en række andre kunstnere under overskriften ”Som lys i en niche – hyldestsange til Allahs budbringer”.

Denne tre-dages konference var, fremgår det af programmet, ikke arrangeret af en bestemt islamisk organisation. Ifølge programmet havde den intet bestemt ideologisk sigte, men skulle være et middel til at hjælpe unge muslimer med at klare nye udfordringer, hvad angår kommunikation og integration. Konferencen var finansieret af United Muslims Financial, et finansieringsinstitut, der følger shariaens regler for udlån, renter m.m.


Tariq al-Suweidan – jøderne vil møde deres endeligt (under den 2. Islamic Spirit-konference, januar 2003)
Men blandt talerne ved det kønsopdelte arrangement var adskillige indflydelsesrige islamister, bl.a. Tariq Ramadan og den kuwaitiske retslærde Tariq al-Suweidan. Ramadans forbindelse med Det Muslimske Broderskab og hans antidemokratiske projekt er beskrevet i en række udenlandske bøger og artikler, herunder journalisten Caroline Fourests bog Frère Tariq (Broder Tariq).

Al-Suweidan, der var programsat hele tre gange under konferencen, er ligesom Tariq Ramadan tidligere blevet nægtet indrejse i USA. Det skyldes hans kommentarer til den israelsk-palæstinensiske konflikt, fremsat offentligt ved forskellige lejligheder. For eksempel har al-Suweidan proklameret, at ”jøderne vil møde deres endeligt gennem os” (citeret i terrorismeeksperten Steven Emersons bog Jihad in America). Al-Suweidan var også i København 10. marts i år, inviteret af Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS). På DIIS-konferencen i Eigtveds Pakhus kommenterede han bl.a. balladen om Muhammed-tegningerne ved at sige, at ”Holocaust er hellig for jøderne, derfor må man også acceptere, at profeten er hellig for muslimerne” (citeret i Sapphos artikel om konferencen: ”Arabisk monolog i Pakhuset”, den 14. marts 2006).

Jomfru Maria med hidjab
En anden inviteret taler til konferencen var lederen af det islamiske Zaytuna Institut i Californien, Hamza Yusuf, der er en populær taler på islamiske konferencer i ind- og udland. Derudover Abdallah bin Bayyah, en retslærd fra Mauretanien, der også er landets tidligere vicepræsident og tidligere dommer med ansvaret for sharia-rettens appeldomstol.

I forbindelse med angrebet på USA den 11. september 2001 udstedte bin Bayyah en fatwa, som Hamza Yusuf begejstret har kommenteret i en artikel publiceret på sit instituts hjemmeside. Den legaliserer, at muslimske kvinder, der følte sig bange for ikke-muslimers reaktioner i dagene efter 11. september, kunne gå ud uden hidjab (tildækning), hvis det var strengt nødvendigt at forlade hjemmet. Hamza Yusuf skrev: ”Der er ikke-muslimske kvinder, der har båret tørklæder i solidaritet med de muslimske kvinder. ... Jeg ville foreslå en PR kampagne. Vis billeder af Marie Magdalene eller jomfru Maria, der jo egentlig også bærer hidjab, og forklar at det er et tegn på renhed, som det altid har været. Folk bør derfor ikke krænke det. Gør dette for at minde dem om, at det er fra deres egen tradition. Ligeledes, anbring et billede af en nonne ved siden af en muslimsk kvinde og spørg, hvorfor den ene skulle være ren og den anden uren. Hvilke kriterier dømmer du efter?

Her er måske også noget at hente for Outlandish's katolske medlem, der dog så vidt vides ikke har problemer med sine muslimske kollegers stærke engagement i islam og den antiamerikanske og antiisraelske retorik i gruppens sange. Så som disse linier fra sangen ”I only ask of God”: ”I only ask of God – he won`t let me be indifferent to George Bush.

Outlandish har heller ikke noget problem med hverken hovedtørklæder eller burkaer. Til det tyske magasin Der Spiegel har Outlandish udtalt sig mere åbenmundet end herhjemme om videoen til hit-nummeret ”Aicha”, en hyldest til Muhammeds barnebrud. I en artikel i Dansk Folkepartis Ungdoms medlemsblad fra september 2004 har Kenneth Kristensen citeret Isam Bachiri for at have sagt følgende til Der Spiegel: ”I vores video bærer kvinderne slør, fordi vores kærester, søstre og mødre gør det.” I samme artikel i Der Spiegel fortalte Waqas Qadri, at den statuette, bandet havde fået som bedste hip-hop band, en nøgen kvinde, var blevet dækket til med en kjole, så den fremstod tækkeligt. Qadri har i øvrigt til det danske ungdomsmagasin Chili udtalt, at han er gift med sin kusine, og at ægteskabet var arrangeret af hans mor.

I DR2 programmet Clement Direkte den 21. oktober 2006, spurgte programværten Clement Kjærsgaard, om ikke burkaer skal forbydes, og om burkaer ikke er kvindeundertrykkende og middelalderlige. Isam Bachiri svarede, at burkaer ikke skulle forbydes, og på spørgsmålet om der ikke var tale om et undertrykkende og fortidigt fænomen, svarede han: "overhovedet ikke". Derimod var Jyllands-Postens tegninger af Muhammed et stort problem. De var på niveau med de trusselsbreve, som Waqas Qadri fortalte, han modtog. Det hjalp heller ikke på integrationen at publicere den slags. Hvis han nu sagde, at dronning Margrethe var narkoluder, ville folk så ikke blive stødte?

Martyrdød og muslimernes bitre fjender

Amr Khaled – billet til Paradis
Reviving the Islamic Spirit” blev første gang afholdt i 2003 og har været en årlig tilbagevendende begivenhed, og både Hamza Yusuf og Tariq al-Suweidan har været faste talere hvert år. En anden tidligere taler er den egyptiske TV-prædikant Amr Khaled, der mener, at hovedtørklædet er kvindens adgangsbillet til Paradis, og som også deltog i konferencen i Eigtveds Pakhus i marts i år. Her krævede han, at danske skolebøger skulle tilpasses, så de ikke fornærmer Muhammed og islam.

Den mest omdiskuterede tidligere taler på ”Reviving the Islamic Spirit” er den radikale britiske imam Riyadh ul-Haq, der blev nægtet indrejse i Canada her i sommer. Årsagen var, at ul-Haq har kaldt hinduer og jøder for de bitreste fjender af muslimerne og lovprist martyrdøden i islam.

Outlandish har tidligere spillet ved et eid-fest arrangement i Tyskland og optræder i stigende grad ved prestigeomgærdede begivenheder her i landet. Bl.a. optrådte de ved Bogmessens litteraturprisuddeling i november, hvor de fremførte Poul Henningsens berømte tekst ”Man binder os på mund og haand”. Outlandish medvirkede også i det musikalske underholdningsshow Rock `n` Royal i Parken i maj 2004 i anledning af Kronprins Frederik og kronprinsesse Marys forestående bryllup. Her advarede bandet den kommende kronprinsesse Mary om den eneste person, hun burde tage sig i agt for i Danmark: Pia Kjærsgaard. Men mon dog ikke Outlandish er en større trussel mod demokratiet, ligestillingen og ytringsfriheden?Læs de øvrige indlæg i Den Løbende her


 
 
  FORSIDEN