"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Udkigsposten

Pakistan: Arrestordre mod Flemming Rose og Mark Zuckerberg

28. februar 2012

I blasfemisagen fra Pakistan, har de pakistanske medier nu offentliggjort navnene på to af de sigtede. Heraf den ene dansker. Danskeren er Morgenavisen Jyllands-Postens udlandsredaktør, Flemming Rose. Det andet offentliggjorte navn er Facebooks stifter og CEO, Mark Zuckerberg.

The Express Tribune

Se alle

Præster i ghettoer tør ikke tale frit

Tingbjerg set fra luften

Vold og chikane får mange præster i udsatte områder til at tie, lyder vurderingen.

USA: Domstrol sikrer ytringsfrihed til tidligere straffede

En folkeafstemning i Californien lagde restriktioner på sex-dømte borgeres ytringsfrihed på nettet. Men den går ikke, slår domstol fast.

Egypten: 23 fængslet for at demonstrere

En egyptisk domstol har smidt 23 mennesker i fængsel for at demonstrere mod en lov, der forbyder demonstrationer.

Uzbekistan: Kritikere udsættes for fængsel og tortur

Den tidligere sovjetrepublik Uzbekistan har er et af de værste lande i verden når de gælder borgerlige rettigheder, herunder også ytringsfriheden. Det har Human Rights Watch dokumenteret i en ny rapport, der netop er udkommet.

Sverige: Svensk kunstner og systemkritiker løsladt før tid

Den svenske kunstner og systemkritiker Dan Park, blev i går løsladt fra fængslet efter at have afsonet halvdelen af sin dom på seks måneders fængsel.

Danmark/Frankrig: Det franske satiremagasin Charlie Hebdo vinder Guldhunden

På torsdag er der prisoverrækkelse i Dansk Forfatterforenings lokaler i København. Anledningen er at Lars Vilks Komiteen overrækker sin pris Guldhunden til chefredaktøren for det franske satiremagasin Charlie Hebdo.

Oman: Promintent blogger tilbageholdt

Sultanatet Oman har generelt oplevet en liberalisering af borgerrettighederne i landet. Men styret har stadig et problem med aktivister på de sociale medier. Senest er en blogger blevet anholdt for blandt andet at skade landets anseelse. 

Vietnam: Tre års fængsel til prominent blogger

I Vietnam er den prominente blogger Bui Thi Minh Hang blevet dømt til tre års fængsel for at bruge sin ytringsfrihed. Også demonstrationen foran retten blev hun dømt for.