"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Midt i en Muhammed-krise: Se dokumentarfilmen, der blev taget af plakaten

14. september 2012 - Artikel af Sapphos redaktion

Mens Obama-regeringen undskylder sine borgeres brug af det frie ord og fordømmer en inferiør film på You Tube (se Sappho TV), lægger britiske Channel 4 sig også i selen for at vise, hvor nem Vesten er at skræmme.

I denne uge kom det frem, at kanalen tager den seriøse dokumentarfilm om islams oprindelse og Koranens forhistorie Islam: The Untold Story af plakaten.

I filmen refereres resultaterne af den seneste islamforskning: At der bl.a.  er meget lidt samtidigt kildemateriale om Muhammeds liv, og at det er påfaldende, at Koranen ikke omtaler islams hellige by, Mekka.

To prøvevisninger af filmen resulterede i  et hav af klager og adskillige dødstrusler.  Det var mere end kanalen kunne klare.

Manden bag filmen, den Cambridge-uddannede historiker og forfatter Thomas Holland, understregede ellers, at det er ganske legitimt at gøre islam til genstand for historiske undersøgelse (præcis som Bibelen og kristendommen i århundreder er blevet det) og med det for øje ønskede han at sætte fokus på den seneste Koran-forskning.

Men Islam: The Untold Story forbliver nu untold for et britisk tv-publikum.

Se den her.

Læserkommentarer på trykkefrihed.dk bliver lagt på uden moderering og først bagefter gennemset. Vi opfordrer læsere til at holde en civiliseret tone og at afstå fra grove personangreb. Redaktionen forbeholder sig ret til at slette indlæg, der ikke holder sig inden for disse retningslinjer.

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg