"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

At Sverige er ved at erkende truslen fra islam, gør dem ikke til hardlinere

Trykkefrihedsselskabets debat om udviklingen i Sverige og Danmark afslørede, at der nok er erkendelse på vej i Sverige, men næppe nok. Og i Danmark tror vi fejlagtigt, at den hellige grav er vel forvaret.

I næste uge kan Tommy Robinson komme i fængsel - for at bruge ytringsfriheden

I november blev Tommy Robinson arresteret, ført væk af 20 betjente og fik peberspray i ansigtet mens han var fikseret - for at ville deltage fredeligt i en offentlig demonstration i London. Nu vil de engelske myndigheder have ham i fængsel for det.

Skotlands skærpede hadforbrydelseslov – en tragisk komedie

"En gammel vittighedstegning om skotter og skørtedans, som formentlig er strafbar nu."

Skotlands statsminister, Hamza Yousaf, har skærpet landets i forvejen anti-demokratiske hatespeech-lov og lovet at alle anmeldelser om hatespeech vil blive efterforsket og retsforfulgt. Det har fået de skotske myndigheder til at drukne i anmeldelser og kastet landet og Hamza Yousaf ud i en kiltløs farce, for han er den, der hyppigst anmeldes for hatespeech.  

Nu er det blevet kriminelt at lægge vittigheder på nettet

Nu er vi kommet dertil, hvor danske domstole finder det betimeligt at idømme borgerne straf for at udbrede dårlige vittigheder på nettet. Det er ikke bare utilbørligt og malplaceret smagsdommeri - det er en grotesk påmindelse om, at racismeparagraffen ikke hører hjemme i en demokratisk retsstat. 

Hvem vogter Morten Løkkegaard?

Politikere og mediefolk er grebet af angst for misinformation. Men er de ikke bare bange for at miste deres magt - og har Elon Musk ikke fat i den lange ende med indførelsen af "fællesskabets noter" på det sociale medie X?

Sapphoprisen 2024 til Karen Jespersen og Ralf Pittelkow, Den Korte Avis: Prismotivation ved Aia Fog

I dette uddrag af Trykkefrihedsselskabets officiellle video af overrækkelsen af Sapphoprisen 2024 til Karen Jespersen og Ralf Pittelkow for deres arbejde med Den Korte Avis, fremlægger Trykkefrihedsselskabets formand Aia Fog på bestyrelsens vegne prismotivationen.