"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Skotlands skærpede hadforbrydelseslov – en tragisk komedie

"En gammel vittighedstegning om skotter og skørtedans, som formentlig er strafbar nu."

Skotlands statsminister, Hamza Yousaf, har skærpet landets i forvejen anti-demokratiske hatespeech-lov og lovet at alle anmeldelser om hatespeech vil blive efterforsket og retsforfulgt. Det har fået de skotske myndigheder til at drukne i anmeldelser og kastet landet og Hamza Yousaf ud i en kiltløs farce, for han er den, der hyppigst anmeldes for hatespeech.  

Nu er det blevet kriminelt at lægge vittigheder på nettet

Nu er vi kommet dertil, hvor danske domstole finder det betimeligt at idømme borgerne straf for at udbrede dårlige vittigheder på nettet. Det er ikke bare utilbørligt og malplaceret smagsdommeri - det er en grotesk påmindelse om, at racismeparagraffen ikke hører hjemme i en demokratisk retsstat. 

Hvem vogter Morten Løkkegaard?

Politikere og mediefolk er grebet af angst for misinformation. Men er de ikke bare bange for at miste deres magt - og har Elon Musk ikke fat i den lange ende med indførelsen af "fællesskabets noter" på det sociale medie X?

Sapphoprisen 2024 til Karen Jespersen og Ralf Pittelkow, Den Korte Avis: Prismotivation ved Aia Fog

I dette uddrag af Trykkefrihedsselskabets officiellle video af overrækkelsen af Sapphoprisen 2024 til Karen Jespersen og Ralf Pittelkow for deres arbejde med Den Korte Avis, fremlægger Trykkefrihedsselskabets formand Aia Fog på bestyrelsens vegne prismotivationen.

Ramadanfejring har udkonkurreret påsken

I stort set hele Vesteuropa har muslimerne flyttet ramadanen ud i det offentlige rum med lysinstallationer - ofte betalt af det offentlige. I år, hvor påsken falder sammen med Ramadanen, er det blevet tydeligt, hvor meget islam har bredt sig og fortrængt vores egen kultur.

Dr. Nicolaus Fest, MEP for AfD, on freedom of speech in Germany. (Copenhagen, March 19th 2024.)

On March 19th 2024, Dr. Nicolaus Fest - former Deputy Editor of German newspaper BILD am Sonntag and now member of The European Parliament for Alternative für Deutschland - visited The Free Press Society in Copenhagen and gave his views on the state of freedom of speech in Germany.