"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

180 timers samfundstjeneste for at skrive: Kom ikke til dette land og behandl det som om det var dit eget. Britain first

13. august 2016 - Udkigsposten - af Katrine Winkel Holm

Stephen Bennett kritiserede udlændinge på Facebook og blev dømt for at have krænket dem

Lyder udsagnet harmløst? Det er det ikke i Storbritannien. Her kan den slags føre til arrestation og domfældelse. Det skete i Manchester i begyndelsen af august.

Her blev den 39-årige Stephen Bennett først arresteret, sidst dømt for udsagnet. Manchester Evening News, som dækkede sagen, citerer ikke Bennett for nogen voldsopfordringer eller trusler, kun bemærkningen om at udlændinge ikke skal komme og opføre sig som om Storbritannien er deres eget land. Resultat: 180 timers ulønnet arbejdstjeneste.

Den voldsomme dom skyldtes ifølge dommeren i Manchester Crown Just at Stephen Bennett med sine Facebook-bemærkninger risikerede at skabe ”racehad”, hvad der ifølge dommeren var særligt alvorligt netop nu i det særligt spændte klima.

Dommerens ord lå på linje med en af de muslimer, der vidnede imod Bennett. Ifølge ham kunne bemærkningen bruges som ”et redskab for radikalisering”.

Stephen Bennett, der er far til syv, tidlige arbejdsløs og som nu arbejder som rengøringshjælp, mente ikke at han have gjort andet end at komme med ytringer til støtte for sit land.

Dommeren derimod mente de var ”groft stødende for muslimer”. Hermed overtræder udtalelserne Storbritanniens lovgivning imod krænkende og hadefuld tale.

 

Kilder: Manchester Evening News og Jihad Watch

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg