"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Brasilien lukker for landets mest populære kommunikationsservice

17. december 2015 - Udkigsposten

Foto: Asger Bonnevie

En dommer i Brasiliens største by São Paulo har beordret den populære kommunikationsservice WhatsApp lukket i 48 timer. 

WhatsApp er en smartphone-app (program), hvor brugerne kan kommunikere med SMS og lyd-beskeder. Det foregår via internettet og derfor uden om teleselskabernes abonnementsplaner, hvorfor de (teleselskaberne) har indledt en juridisk strid. I følge den seneste udvikling har en dommer nu spærret app’ens adgang til internettet, skriver Reuters.

WhatsApp er en af Brasiliens mest populære apps, med hele 45 mio brugere. WhatsApps popularitet skyldes ikke mindst, at Brasilien ifølge netmediet TechCrunch har verdens dyreste tele-abonnementer.

WhatsApp blev i 2014 købt af Facebook. WhatsApps direktør, Jan Koum, kommenterer sagen i en statusopdatering på Facebook: ”Vi er kede af den kortsigtede beslutning om at afskære tilgangen til Whatsapp, et kommunikationsværktøj som mange brasilianere er afhængige af. Det er sørgeligt at se Brasilien isolere sig fra resten af verden.”

Trykkefrihedsselskabets formand Katrine Winkel Holm udtaler: "Det er principielt meget betænkeligt, når en domstol stopper for en så populær kommunikationskanal. Det er reelt også informationsstrømmen man lægger ned, og man forhindrer i virkeligheden fri og lige adgang til nyheder."

 

Links: TechCrunch. Reuters. Jan Koum på Facebook.

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg