"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Zentropa laver film om terrorangrebet i København

21. august 2015 - Udkigsposten - af Uwe Max Jensen

En dansk-pakistansk instruktør, Manyar Parwani, skal instruere.

Filmselskabet Zentropa, der drives af filminstruktør Lars von Trier og filmproducent Peter Aalbæk Jensen, har en film om terrorangrebene i København i februar 2015 i støbeskeen. Filmen får titlen "Lukkede øjne", oplyser Zentropa i en pressemeddelelse. 

Filmen vil fortælle historien om 22-årige Omar El-Hussein og hans opvækst, og hvordan han endte med at blive radikaliseret og tage livet af filminstruktør Finn Nørgaard, der deltog i Lars Vilks Komiteens arrangement i Krudttønden på Østerbro, og Dan Uzan, der var vagt ved den jødiske synagoge i Krystalgade.

Det bliver den dansk-afghanske filminstruktør Manyar Parwani, der i offentligheden er mest kendt for at have været involveret i en sag om skyldnersvig, der skal instruere Lukkede øjne.
 
"Jeg ønsker at fortælle Omars historie med ham som hovedperson. Vi ved jo alle sammen, hvad det hele endte med, men det er hele hans rejse ind i radikaliseringen, som jeg vil forsøge at afdække. Jeg vil forstå, hvad der foregik i denne mands hoved, og hvad det er for nogle sociale forhold, som er medvirkende til at skabe en radikalisering, hvor en ung mand kan ende med at se en så forfærdelig handling som en heltegerning," siger Manyar Parwani i pressemeddelelsen.
 
I øjeblikket sidder fem mænd fængslet, anklaget for at have hjulpet Omar El-Hussein. Der er endnu ikke faldet dom i disse sager.

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg