"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Danmark: Lovråd vil fastholde blasfemiparagraffen

2. marts 2015 - Udkigsposten - af Dan Ritto

Efter flere års overvejelser omkring blasfemiparagraffen, har straffelovrådet opfordret regeringen til at fastholde den omstridte paragraf. Rådets begrundelse er frygten for reaktionerne fra især muslimske lande og grupper.

Den daværende VK-regering bad i januar 2011 straffelovrådet om at give de juridiske fordele og ulemper ved at ophæve paragraffen. Svaret fra rådet kom for fire måneder siden, og er for nylig blevet offentliggjort af regeringen. Samtidig lader det til at være regeringens politik at følge rådets konklusion.

Men blandt debattører og politikere er der ikke ligefrem enighed omkring straffelovrådets holdning til sagen. Klarest udtaler Enhedslistens Pernille Skipper sig: ” For det første har jeg svært ved at se, hvad det argument laver i en juridisk udredning, som det var min opfattelse, at vi fra Folketingets side havde bedt om. For det andet synes jeg ikke, det er et validt argument imod blasfemiparagraffen, og det er i hvert fald ikke et argument, der kan rokke ved Enhedslistens holdning”. Om frygten for udenlandske reaktioner svarer Pernille Skipper, at ” Jeg mener ikke, det på nogen måde skal være medvirkende til, hvilken holdning man lægger sig fast på”.

Mens regeringspartierne bakker op om indstillingen, indtager Dansk Folkeparti, Enhedslisten, Liberal Alliance den stik modsatte holdning og kræver paragraffen afskaffet. 

Kilde: Information

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg