"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

Frankrig: Første vagtskifte for soldaterne

24. februar 2015 - Udkigsposten

L’armée de Terre, Facebook

Siden terrorangrebet på Charlie Hebdo har over 10.000 bevæbnede tropper beskyttet ’følsomme steder’ i Frankrig. Nu bliver de afløst af friske kræfter.

’Operation Sentinelle’ bestod af 154 militære enheder, der skulle beskytte 722 steder vurderet som ’følsomme’. Heraf var der 592 religiøse steder, primært synagoger og jødiske skoler. 200 af stederne var beskyttet i døgndrift, også selv om der ikke befandt sig mennesker i bygningerne, skriver Le Monde.

L’armée de Terre, Facebook

Bevæbnede soldater på fransk jord

Operationen blev iværksat kort efter terrorangrebet d. 7. januar på Charlie Hebdo og et jødisk supermarked. D. 15. januar var der 10.412 soldater udstationeret på fransk jord. Dette kan sættes i relation til, at Frankrig samtidig har omkring 12.000 tropper udstationeret i udlandet, ifølge Wikipedia.

371 episoder

Le Monde oplyser at soldaterne har registreret 371 episoder. 14 af episoderne var alvorlige angreb med kniv, laser eller stumpe genstande. De mindre alvorlige bestod af overvågning og registrering af tropperne. D. 3. februar blev tre soldater stukket ned udenfor et jødisk center.

L’armée de Terre, Facebook

Kilder: Le Monde. Wikipedia.

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg