"Hvis frihed overhovedet betyder noget, så betyder det retten til at fortælle folk det, de ikke vil høre"

George Orwell

London: Tusindvis af muslimer demonstrerede mod ytringsfrihed

12. februar 2015 - Udkigsposten

Demonstration foran Downing Street 10. Muslim Action Forum, Facebook.

Stor demonstration foran Downing Street 10 i protest mod Charlie Hebdo og Muhammedtegninger.

Massedemonstrationen foregik d. 8. februar foran Storbritanniens regeringshovedkvarter, Downing Street 10. Demonstrationen var arrangeret af Muslim Action Forum, der afleverede en underskriftsindsamling til regeringen.

Fordømmelse

Erklæringen fik over 100.000 underskrifter. På erklæringen stod bl.a. ”Jeg fordømmer de folks handlinger, som er forbundet med produktionen af tegninger af den hellige profet Muhammed, fred være med ham, og mener, at disse handlinger krænker normerne i et civiliseret samfund.”

Skilte, Muslim Action Forum, Facebook.

Charlie Hebdo

På demonstrationens reklameplakat nævnes Charlie Hebdo direkte ved navn. Charlie Hebdo blev d. 7. januar ramt af et terrorangreb. 12 blev myrdet. En uge efter udgav Charlie Hebdo deres næste udgave af satiremagasinet. På forsiden var der en tegning af Muhammed. Det var dette genoptryk, der fik de krænkede demonstranter på gaden.

Indkaldelse til demonstration, Muslim Action Forum, Facebook.

Skilte

Til demonstrationen optrådte flere skilte med forskellige budskaber. ”Absolut ytringsfrihed findes ikke!”, ”Fornærm min mor, og jeg vil slå dig (Pave Francis)”, ”Ytringsfrihed = had til muslimer”, ”At fornærme er IKKE frihed.”

På en stor videoskærm flimrede teksten: ”Be careful with Muhammad.”

Storskærm, Muslim Action Forum, Facebook.

Prioriteter

Muslim Action Forum udtrykte ”dyb beklagelse” over terrorangrebet på Charlie Hebdo. Arrangørerne mente, at massakren i Paris var i modstrid med islamisk lov, skriver The Guardian.

Kilder: Muslim Action Forum. Underskriftsindsamling. Guardian.

Der er lukket for flere kommentarer til dette indlæg